Als je in een willekeurige zoekmachine op internet ‘Diëten’ intikt, verschijnen er duizenden hits. Er zijn zoveel verschillende soorten diëten en iedere keer komen er weer nieuwe bij.

De verschillende diëten spreken elkaar ook tegen. Van de één mag je wel koolhydraten en van de ander niet. Het is hierdoor erg lastig om te bepalen welke methode je moet kiezen voor het afvallen. Er zijn diverse discussies op social media over de verschillende afvalmethodes.

Voor- en tegenstanders geven hun mening. En wie moet of kan je dan geloven? Je ziet foto’s van mensen voor- en na het volgen van de afvalmethode. Sommige mensen vallen in een korte periode tientallen kilo’s af. De vraag is of deze kilo’s eraf blijven of komen ze er weer aan. Het bekende jojo-effect.

Graag wil ik je mijn methode vertellen. Eerst gaan we naar je huidige eetpatroon kijken. Ik vraag je om een eetdagboek bij te houden. Aan de hand van het eetdagboek kijken we waar je eetpatroon aangepast kan worden. We kijken wat voor een soort eter je bent en op welke momenten je eet. Daarnaast kijken we ook naar je bewegingspatroon.

Na de diverse onderzoekjes kijken we hoe je op een verantwoorde wijze kunt afvallen en toch lekker kunt blijven eten.